De Schans

De Schans, in 1989 opgericht door Leo Daalmeijer (docent wis- en natuurkunde) en Letty Ruijters (onderwijskundige), heeft gedurende de afgelopen 27 jaar een ontwikkeling doorgemaakt maar er zijn ook dingen onveranderd.

De uitgangspunten en doelstellingen zijn altijd dezelfde gebleven. De kleinschaligheid, de intensiviteit van de begeleiding en de betrokkenheid van de begeleiders, zijn ongewijzigd. Ook onveranderd is de warme en huiselijke sfeer waarin leerlingen zich snel op hun gemak voelen, maar waar ook heel duidelijke regels gelden, zodat een serieuze en prettige werkomgeving gehandhaafd blijft. Het uiteindelijke doel is nog steeds de leerlingen vaardigheden aan te leren waarmee ze zelfstandig en op eigen kracht hun studie kunnen voortzetten.

De ontwikkeling en progressie zit hem vooral in de uitbreiding van expertise, deskundigheid, ervaring en professionaliteit. Gedurende de 27 jaar is De Schans niet uitgegroeid tot het grootste instituut, juist niet, maar wel tot hèt instituut in Nieuwegein voor intensieve, individuele huiswerkbegeleiding die zich kenmerkt door kleinschaligheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid.

papierbakjesgroot2_MG_4310_crop_compr