Huiswerkklas

Thuis te veel afleiding?

De computer die veel aandacht en tijd opeist? Social-media en games die je van het werk af houden? Voor onze leerlingen van de Huiswerkklas is er een fijne plek om zelfstandig hun huiswerk te maken.
De begeleiding is veel minder intensief dan bij de Huiswerkbegeleiding. Precies wat die leerlingen zoeken die best wel zelf hun planning kunnen maken. Die goed in staat zijn om hun werk te organiseren maar die thuis niet de ideale omstandigheden hebben om rustig aan de slag te gaan.

Werkwijze huiswerkklas

Met de begeleider wordt kort de planning voor de hele week doorgenomen en hoe het werk verdeeld gaat worden over de dagen van die week. Natuurlijk komen de vorderingen en problemen van de afgelopen week ook aan bod en de behaalde cijfers evenals de toetsen die er aan komen.
De leerling werkt onder toezicht in een klein groepje (4 leerlingen maximaal) in een rustige ruimte op zijn eigen werkplek.
Als een leerling niet op de afgesproken tijd aanwezig is, wordt contact opgenomen met een ouder of verzorger om dit te melden en te overleggen.
Iedere 4 weken wordt een verslag geschreven zodat ouders of verzorgers op de hoogte zijn van het functioneren van de leerling binnen de Huiswerkklas.

Vijf dagdelen of toch liever maar twee of…

Een leerling kan kiezen uit dagdelen van drie uur. Misschien gaat het om slechts twee of drie dagdelen per week omdat er op die dagen niemand is om hem of haar thuis op te vangen? Geen probleem want er is geen minimum aan het aantal dagdelen.
Vanzelfsprekend vindt er eerst een (gratis) intake-gesprek plaats zodat leerling, ouders en Schansmedewerkers elkaar kunnen leren kennen. Natuurlijk willen zowel ouders als de leerling graag eerst zelf komen kijken maar ook voor ons is het belangrijk om in een gesprek meer over de leerling en zijn of haar schoolsituatie te weten te komen.
Een gesprek is altijd geheel vrijblijvend dus bel gerust om een afspraak te maken.

 

huiswerkklas

Werken zonder afleiding.