Middelbare scholieren

De Schans is er voor middelbare scholieren van alle niveaus en van alle leerjaren uit Nieuwegein en omgeving.

De meerderheid van onze leerlingen komt van de drie scholengemeenschappen in Nieuwegein, het: Oosterlicht College, Cals College en Anna van Rijn College.

Er zijn uiteenlopende redenen om huiswerkbegeleiding te gaan volgen. We zetten er een aantal op een rijtje:

  • Moeite hebben met het structureren van het werk
  • Niet voldoende discipline of concentratie hebben
  • Een studieachterstand hebben door bijvoorbeeld ziekte
  • Een rustige werkplek nodig hebben waar constant hulp aanwezig is
  • Te perfectionistisch en te ijverig zijn met mogelijk faalangst tot gevolg
  • De thuissituatie ontzien. Schoolproblemen komen de sfeer thuis vaak niet ten goede en kunnen regelmatig leiden tot spanning tussen ouder en kind.

Tegenwoordig is zelfstandigheid erg belangrijk voor scholieren¬† in het middelbaar onderwijs. De ene school verwacht een grotere zelfstandigheid van leerlingen dan de andere. Sommige leerlingen kunnen hier gemakkelijk mee omgaan, andere hebben er grote moeite mee. Leerlingen hebben wel een studiewijzer, maar hoe moet je hiermee omgaan? En hoe zorg je dat je aan het eind van de week je taken af hebt? Dit zijn moeilijke vraagstukken voor leerlingen. Ook gebruiken steeds meer scholen een elektronische leeromgeving zoals Magister en It’s Learning. Hierop zetten ze alle belangrijke informatie, van studiewijzers tot toetsen en van huiswerk tot praktische opdrachten. Het vergt veel van leerlingen om hier elke dag op te kijken, het huiswerk over te nemen en dit op te nemen in hun planning.

100_4714_shopt_compr