Diensten

Diensten

Beknopt overzicht van de diensten die De Schans biedt.

  Huiswerkbegeleiding

Dagelijkse intensieve ondersteuning bij alle aspecten van huiswerk.

Samen met de begeleiders het opgegeven huiswerk structureren en plannen en ervoor zorgen dat de weekplanning ook af komt.

Op een eigen rustige werkplek al het huiswerk maken en leren.

Geholpen worden als het inhoudelijk niet lukt met een vak en waar nodig, met een speciaal samengesteld individueel programma.

Leren hoe je het best de verschillende vakken en soorten werk aan kunt pakken. Leren hoe je een stuk tekst je eigen maakt, hoe je samenvattingen moet maken, op welke manier jij het best woordjes kunt leren, hoe een werkstuk te maken en/of een spreekbeurt voor te bereiden.

  Bijles

Wekelijks werk je één op één met je docent aan dat ene vak waar je moeite mee hebt of waarin je achterstand hebt opgelopen.

Je zit met je docent in een aparte, comfortabele ruimte zodat jullie in alle rust kunnen werken.

Je bijlesdocent besteedt aandacht precies aan die dingen die voor jou moeilijk zijn. De lessen sluiten aan bij de stof waar jij op school mee bezig bent.

En natuurlijk bereidt je bijlesleraar je voor op je komende toetsen.

  Huiswerkklas

Voor de leerling met een grote mate van zelfstandigheid die een plek zoekt om geconcentreerd te werken zonder afgeleid te worden.

De ondersteuning bij het plannen is veel beperkter dan bij de huiswerkbegeleiding maar er is een fijne werkplek, rust, toezicht, terugkoppeling naar de ouders bij afwezigheid van de leerling en regelmatige verslaglegging over de aanwezigheid en leerhouding van de leerling.

  Examenbegeleiding

Examenleerlingen kunnen zich bij De Schans optimaal voorbereiden. De ervaren begeleiders bieden alle benodigde ondersteuning.

  • hulp bij de planning van alle toetsen en examens
  • ondersteuning bij de planning en uitvoering van profielwerkstuk
  • ruim aanbod van oefenmateriaal
  • zoveel mogelijk vakinhoudelijke ondersteuning
  • begeleiding bij het voorbereiden en oefenen van mondelinge toetsen
  • aangepaste openingstijden tijdens toetsing- en examenperiodes

  Brugklasbegeleiding

Maakwerk, leerwerk, overhoringen, werkstukken en repetities. Het is een grote stap van de basisschool naar de brugklas.

In de 7 weken tot aan de herfstvakantie helpen we brugklasleerlingen het huiswerk te maken en te organiseren zoals dat op de middelbare school van leerlingen vereist wordt.

Leren de agenda goed te gebruiken, hoe een repetitie te plannen, hoe je het best een repetitie kunt voorbereiden, wat uit het hoofd te leren en wat te oefenen, hoe je jezelf kunt controleren en overhoren, de weg leren kennen in alle boeken van alle verschillende vakken en al die andere dingen die nieuw zijn

  Coaching

Deze vorm van eén-op-één begeleiding is bedoeld voor leerlingen die best wel zelfstandig thuis hun huiswerk kunnen maken en die niet zozeer inhoudelijke problemen hebben, maar die (tijdelijk) hulp kunnen gebruiken bij:

  • het krijgen van overzicht over het werk, het plannen en het stellen van prioriteiten
  • het opbrengen van doorzettingsvermogen en discipline
  • de aanpak van bepaalde vakken en soorten opdrachten

In een aparte ruimte krijgt de leerling één of meerdere keren per week persoonlijke aandacht en begeleiding van zijn coach.